Torşon nedir, nasıl kullanılır?
Torşon kelimesi tam anlamıyla “pişirme havlusu” anlamına gelir. Genellikle beyaz, dayanıklı havlu kumaştan yapılan Torşon, sıcak tencere ve tavaları saklamak için kullanılır. – Aşçıların her zaman iki mutfak havlusuna ihtiyacı vardır, bunlardan en az biri düzgünce katlanmalı ve önlüğe takılmalıdır.
Torşon Türkçesi nedir?
Dilimize Fransızcadan giren bu kelime aslında kulağa çok ilginç geliyor ama esas olarak yemek pişirmeyle ilgilenenlerin kullandığı ve bildiği bir terim. Torchon, temel olarak mutfakta sıcak malzemeleri tutmak ve taşımak için kullanılan bir bezdir. Profesyonel mutfaklarda meşale mutfak önlüğüne takılır.
Mutfak havlusuna ne denir?
Torshon ayrıca çeşitli pazarlarda mutfak havlusu ve çay havlusu olarak da satılmaktadır.
Aşçılıkta ru ne demek?
Ru (Roux) Tıpkı misenplas gibi, aslen Fransızca “roux” kelimesinden gelen bu kelime, fonetik olarak dilimize “ru” olarak çevrilir. Un ve tereyağının kavrulmasıyla yapılan koyu bir karışımdır ve birçok sosun temeli olarak kullanılır.
Mutfak bezinin adı nedir?
Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan Torchon, mutfak havlusu olarak bilinir. Mutfak temizliğinin dışında birçok işte rahatlıkla kullanılabildiği için aşçıların en önemli yardımcıları olarak kabul edilirler.
Yemekte line ne demek?
Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: Gıda hattı.
Mutfakta blend etmek ne demek?
Blanching, temel olarak çiğ malzemeleri suda kaynatarak pişirme işlemidir. Fransızca bir kelime olan Blanche, dilimizde çoğunlukla “blanching” olarak kullanılır. Blanching’in tam ve basit bir pişirme yöntemi olmaktan çok bir ön pişirme yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.
Bişon ne demek?
Bizon, bir süs köpeği türüdür. Genellikle bir arkadaş köpeği olarak anılır. Barbet’ten geldiği düşünülen Bichon türü en azından 11. yüzyıla dayanır. Bu köpekler Fransa’dan Avrupa ülkelerine yayılmış ve Almanya, Portekiz ve İspanya’da çok benzer köpekler görülmüştür.
Torson nedir?
Torçonlar, tencere ve tavaların kapaklarını açmak için kullanılan mutfak havlularıdır. Çantalar ısıya dayanıklı malzemelerden yapıldığı için sıcak tencerelerin kapakları çok daha güvenli ve kolay bir şekilde açılabilir.
Havlunun diğer adı nedir?
Peştamal, Türk hamamlarında yaygın olarak kullanılan ve dikişsiz yapısıyla bilinen bir havlu türüdür. Dilimizdeki peştamal kelimesinin kökeni Farsça’dır. Osmanlı İmparatorluğu’nda ağırlıklı olarak hamamlarda kullanılan peştamal, saraylardaki hizmet sınıfında da görülebilir.
Banyo havlusuna ne denir?
Peştamal, vücudu nemden korur ve güneşten kirlenmesini önler. Modernliğini yeniden kazanan oldukça popüler alternatiflerden biridir.
Misafir havlusu nedir?
Misafir havluları, halihazırda kullandığınız havlularınızdan ayrı olarak seçebileceğiniz ve misafirlerinize özel hijyen sunabileceğiniz havlulardır. Misafir havlularını kullanmanın temel nedeni, hazır, temiz havluları misafirlerinize pratik ve hijyenik bir şekilde sunabilmenizdir.
Aşçılıkta demi ne demek?
“Demi” kelimesi “yarım/yarım” anlamına gelir ve “şef” kelimesi aşçı/usta anlamına gelir. Başka bir deyişle, pozisyonun dilimizdeki tam karşılığı demi-şef olarak açıklanabilir. Bir demi-şefin ne yaptığı sorusunu yanıtladığınızda bir iş tanımı oluşturmak istiyorsanız, onu baş şef ve yardımcı şefe karşı sorumlu olan kişi olarak tanımlayabilirsiniz.
Mutfakta marş ne demek?
Restoran Başlatıcı özelliği eklendi. Restoran Başlatıcı, sipariş hazırlama ile ilgili bir restoran uygulamasıdır. Örneğin, bir masada çorba, balık veya tatlı sipariş edildiğinde, bir düğmeye ilk basışta mutfağa çorbanın önce hazırlanması gerektiği bilgisi gönderilir.
İgiç ne demek?
igic yöntemi (İlk Giren, İlk Çıkar).
Torson nedir?
Torçonlar, tencere ve tavaların kapaklarını açmak için kullanılan mutfak havlularıdır. Çantalar ısıya dayanıklı malzemelerden yapıldığı için sıcak tencerelerin kapakları çok daha güvenli ve kolay bir şekilde açılabilir.
Yemek çektirmek ne demek?
SÜZME. Bir sıvıyı kaynatarak azaltmak veya pişirerek veya sıvının özünü geride bırakarak koyulaştırmak anlamına gelir. Bu sos koyulaştırma tekniğinde, sosun kıvamı, içindeki sıvı buharlaştıkça azaldığı için koyulaşır.
MasterChef Stock ne demek?
Et suyu, çeşitli hayvanların kemik ve et artıklarının bol su içinde, aromatik sebze ve baharatlarla uzun süre pişirilmesiyle elde edilen, çorba, sos ve yemek yapımında kullanılan, jelatinimsi yapıda, besin değeri yüksek bir sıvıdır.
Blend etmek nedir?
Kahve harmanlama veya kahve karıştırma olarak da bildiğimiz harmanlama yöntemi, iki veya daha fazla çekirdeğin birbirine karıştırılmasını içerir. Bu çekirdekler farklı bölgelerden veya aynı bölgedeki farklı mahsullerden gelebilir.