İçeriğe geç

Süt Mısır Tohumu Ne Zaman Ekilir

Süt mısır kaç günde yetişir?

Büyüme mevsimi çeşide göre değişmekle birlikte ortalama 90 ila 130 gün arasında sonuçlar elde edilir. Çimlenme sıcaklığı 8 ila 10 derece arasında hesaplanır. Daha yüksek sıcaklıklarda (18-20 °C) tohumların çimlenmesi ve çıkışı daha hızlı gerçekleşir.

Süt mısır hangi aylarda ekilir?

Ana ürün olarak mısır ekildiğinde en uygun dönemin nisan ortası ile mayıs ayının ilk haftası arasında ekim yapılması gerektiği görülmüştür. İkinci ürün ekildiğinde ise buğday hasadından hemen sonra ve en geç temmuz başında ekim yapılmalıdır.

Mısır tohumu kaç cm derine dikilir?

İlkbaharda ana ürün olarak ekilen mısır için, toprak, kültivatör veya saban gibi tarım ekipmanları kullanılarak 3 ila 4 inç derinlikte sürülmelidir. Toprağı sürerken, sert toprağı yumuşattığınızdan emin olun. Mısır ikinci ürün olarak ekilecekse, tarla hasattan sonra dikkatlice temizlenmelidir.

Mısır tohumu kaç günde topraktan çıkar?

Mısır tohumlarının çimlenme süreci genellikle 7 ila 10 gün içinde tamamlanır. Bu süre zarfında tohumların çimlenmesini ve kök salmasını izleyebilirsiniz. Daha sonra uygun bir zamanda sağlıklı fideleri bahçeye veya tarlaya naklederek mısır bitkisinin büyümesini sağlayabilirsiniz.

1 torba mısır tohumu kaç dönüm eker?

Çok iyi adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Macha silajlık mısır yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilen bir silajdır. 50.

Mısır en çok ne zaman su ister?

Mısır bitkisinin suya ihtiyaç duyduğu en kritik dönem, tepe ve koçan püsküllerinin oluştuğu dönemdir. Bu dönemde olası su stresi, verimlilikte önemli bir düşüşe yol açar. Fizyolojik olgunluktan önce, tanedeki süt limiti ½ veya hemen altındadır ve tane ağırlığının %75’ine ulaşmıştır.

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırda yüksek verim elde etmek için hem taban gübresi hem de ekimden sonra üst gübreleme iki dönemde yapılmalıdır; birincisi 6-7 yapraklı dönemde (ilk çapa üzerinde) ilk N uygulaması, ikincisi ise son çapa üzerinde yapılmalıdır.

En iyi mısır tohumu hangisi?

Sentinel mısır tohumu, güçlü bitki yapısı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Endüstriyel pazara uygunluğu ve taze tüketim imkânı Sentinel mısır tohumunun tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.

Mısır en geç ne zaman ekilir?

Mısırın ne zaman ekileceği sorusuna cevap vermeden önce, iklim ve bölgesel koşulları ve mısırın ana ürün mü yoksa ikincil ürün mü olarak yetiştirildiğini göz önünde bulundurmak gerekir. Mısır ana ürün olarak yetiştiriliyorsa, en uygun ekim zamanı genellikle nisan ortası ile mayıs ayının ilk haftası arasındadır.

Mısır en çok neyi sever?

Mısır, su ihtiyacı yüksek bir bitki olduğundan, suyu tutmayan toprakları tercih eder. Mısır verimi için, yetiştirildiği toprağın derin, iyi drene edilmiş ve havalandırılmış, organik madde açısından zengin olması avantajlıdır.

Mısır ekerken nelere dikkat etmeliyiz?

Mısır yetiştirmek için en uygun topraklar, organik madde ve bitki besinleri açısından zengin, sıcak, tınlı, iyi drene edilmiş ve iyi havalandırılmış topraklardır. Toprak pH’ı 6-7 olmalıdır. Aşırı asidik ve alkali topraklar istenmez. Mısır bitkisi çimlenme döneminde tuza dayanıklıdır.

Tohum derine ekilirse ne olur?

Çok derine ekilirlerse, toprak soğur ve çimlenmeleri için yeterince ısınmadan önce çürüyebilirler. Ya da yeterince sıcaksa ama küçük bir tohum çok derine ekilirse, yüzeye ulaşmadan önce enerjisi tükenir. 7 Mart 2019Çok derine ekilirlerse, toprak soğur ve çimlenmeleri için yeterince ısınmadan önce çürüyebilirler. Ya da yeterince sıcaksa ama küçük bir tohum çok derine ekilirse, yüzeye ulaşmadan önce enerjisi tükenir.

Mısır suyu sever mi?

Mısır kaç gün sulanmalıdır? Daha önce vurguladığımız gibi mısır suyu seven bir bitkidir ve tohumdan ürüne kadar geçen süreçte nemli toprak gerektirir. Mısırın ne sıklıkla sulanması gerektiği sorusunun cevabı, mısırın yetiştirildiği iklime bağlı olarak değişebilir.

Mısır’a hangi gübre atılır?

Gübreleme; Mısır yetiştirilen toprağın organik madde içeriği iyi olmalıdır. Dikimden sonra dekara 50 kg. 15-15-15 kompleks gübre verilmelidir. İlk çapa ile dekara 20 kg. Üre verilmelidir. Mısırın potasyumlu gübrelerle gübrelenmesine gerek yoktur.

Mısır’a çapa yapılır mı?

Mısır tarlalarındaki ot yoğunluğuna bağlı olarak, mısır çıkışının başlangıcından traktörün tarlaya giremeyeceği zamana kadar çapalama yapılabilir. Çapalama otları kontrol ederken, havalandırma mısır köklerinin daha iyi gelişmesini sağlar ve topraktan buharlaşma yoluyla su kaybını azaltır.

Mısır kaç günde bir sulan?

Mısır bitkisi su ihtiyacına bağlı olarak yaklaşık 2 günde bir sulanmalı, en fazla 7-8 günde bir sulama yapılmalıdır. Ancak hava şartları, toprak yapısı ve su temin kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak sulama programı ayarlanabilir.

Mısır ne kadar sürede büyür?

FAO 100 grubundaki çeşitler çok erkencidir, genellikle olgunlaşmalarını 70-75 günde tamamlarlar. FAO 800 grubundakiler ise çok geççidir, olgunlaşmalarını yaklaşık 140 günde tamamlarlar.

1 mısırda kaç koçan olur?

Koçan: Bir bitki üzerinde iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2’dir. Tamamen olgunlaşmamış bir koçanda morfolojik yapı olarak 4 halka bulunur.

Süt ve mısır ne zaman hasat edilir?

Ekimden hasada kadar geçen süre 89 gün, ekimden hasada kadar geçen süre 20 Temmuz (ekim ile hasada kadar geçen süre 79 gün), ekimden hasada kadar geçen süre ise 20 Ağustos (ekim ile hasada kadar geçen süre 100 gün).

Tavsiyeli Bağlantılar: Eğreti Ne Demek Tdk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ucuz Escort